Την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός

Με πανηγυρικές ομιλίες εγκαινιάστηκε ο αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας Οδού, του δρόμου που ενώνει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα. Στην σχετική τελετή μίλησαν ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Υποδομών. Αναφέρθηκαν σε όσους εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν, το έργο, τους υπηρεσιακούς και ευχήθηκε ο δρόμος να είναι καλοτάξιδος.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το έργο αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας στην περιοχή και βγάζει από την απομόνωση την Ήπειρο και δίνει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ανάπτυξη, στο εμπόριο, στον τουρισμό και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου.
Τέλος, εξήγγειλε τα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσα, την σύνδεση με το Αγρίνιο, την επέκταση της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακαβιά και την Αμβρακία οδό και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα ανέβει ξανά στην Ήπειρο για να προχωρήσουν αυτά τα έργα
Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό δήλωσε:
«Υποδέχομαι με ικανοποίηση την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό. Μία δήλωση που περιμέναμε πολλά χρόνια προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος του Αγρινίου. Από την πρώτη στιγμή, διεκδικήσαμε βήμα – βήμα, μεθοδικά και στοχευμένα το αίτημά μας. Δουλέψαμε εντατικά γι αυτό και πιστέψαμε στην θετική επίλυσή του.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και τον Γενικό Γραμματέα Γ. Δέδε γιατί στις συνεχείς επαφές μας κατανόησαν την ανάγκη για δρομολόγηση του έργου. Μάλιστα στην τελευταία συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη, στις 8 Αυγούστου, απέσπασα την δέσμευση του για ευόδωση του αιτήματος. Τις επόμενες ημέρες έχουμε προγραμματίσει νέα συνάντηση στην Αθήνα προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις που αφορούν το έργο.
Έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά αλλά με συντονισμένες προσπάθειες θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Αγρίνιο».

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password